Posts

Be Yourself

Hi, Selamat petang! Semoga semua berada dalam keadaan sihat walafiat..

Ceria, gemvira bersemangat tak terkira...

Nice...nice....nice..

Aku hanya manusia.. Yang menjadikan ku luar biasa adalah usaha, usaha dan usaha..

Senyum, senyum dan sabar adalah kekuatan diri.. Benteng pertahanan untuk mengawal kemarahan..

Apabila semua sibuk mencari identiti diri, ada juga insan mencipta identiti untuk kembalikan kekuatan diri. Ada yang menjadikan artis sebagai model dan ispirasi..

Tips bahagia.. Just be yourself.. Just be yourself not others.

Menjadi diri sendiri itu perlu tetapi not just bersandarkan nafsu semata-mata, tetapi juga iman dan keyakinan yang teguh kepada Allah s.w.t...
.
Akhlak yang baik adalah sebaik-baik ikutan buat semua...

Ms Ai from tanjung malim...

masa pengemaskinian nuffnang

Image
Assalamualaikum dan salam sejahtera!

Pada petang yang hening ini, saya masih ingin meneruskan perkongsian saya tentang nuffnang?

Ada tak di antara kalian, tertanya-tanya, bila yer masa dapat kita mengemaskini ganjaran nuffnang?

kalau ada. jom terjah bawah, saya akan rungkaikan satu persatu...


iya, proses pengemaskinian itu akan berlaku pada setiap hari isnin, mulai pada pukul 12 tengahari...

ok korang, nanti miss ai kongsi lagi perkembangan terbaru...

semoga nanti korang beroleh berita gembira =)

wassalam,


salam mahabbah,
miss aimy (simplmy)

Tutorial Pemasangan Nuffnang

Image
Anda Seorang Blogger Yang AKTIF.. Ingin Mempelajari tutorial Pemasangan Nuffnang di Blogspot...

Jom Ikuti Cara-cara Berikut...

********************  (1)
Terlebih dahulu, Sudahkah Anda Mempunyai Akaun Nuffnang??

Jom SIGN UP sini


********************  (2)
Selesai !!! Jom PaSangkan Iklan Nuffnang di blogspot/ blog Anda...














Nantikan Update Yang akan datang...

Yang Ikhlas ,
Ms Aimi

#Blogger
#Proud to be community of blogger

#Alhamdulillah

#Nice see u gais..

REPOST FROM http://nnurulaimi.blogspot.my/2016/06/anda-seorang-blogger-yang-aktif.html

Testimoni Nuffnang

REPOST FROM http://nnurulaimi.blogspot.my/2016/06/testimoni-nuffnang.html

AHMAD NAZUWAN -
🌹= Blogging is so fun with Nuffnang, especially with the awesome team. Nuffnang has also taken my blog to another level and opened up new opportunities for me to venture in such as acting.

AUDREY -
🌹= The past seven years with Fourfeetnine.com have been a blast! And so has being part of the Nuffnang community. Through my blog and Nuffnang, I’ve gotten a lot of opportunities I never would have otherwise. I also made lotsa good friends over the years.

JANE CHUCK -
🌹=I started blogging since I was 14 and have been with Nuffnang since 2010. Nuffnang loves bringing surprises to bloggers. I've grown so much from being a teenage girl who rants about school to being the face of several fashion brands.

VIVY YUSOF -
🌹= Writing has always been one of my passions, and blogging has opened windows for me; business wise and social wise. I'd like to think it has matured me. I'm glad that Nuffnang has…

Extra Note About Nuffnang

Hari ni, aku agak bosan.. Jadi aku rajinkan tangan aku search pasal nuffnang.. Oklah dapat jugak info terbaru.. Bagi yang nak tahu, jom baca sepukul.. hihi =)

Pertama ♥
>> Aku ni jenis excited sikit, suka belek page nuffnang.com.. Rupanya, pihak nuffnang hanya updates the reward seminggu sekali pada hari isnin.. Kelakar pulak bila tahu pasal ni..
Kedua ♥♥
>> Ramai orang tertanya-tanya kenapa cpuv tak menjadi.. Alahai, rupanya aish, sesuatu blog tu kena capai sekurang-kurang 2000+++ pelawat keatas.. dan kena naikkan traffic blog lah.. hahaha
Ketiga ♥♥♥
>> CPC tak akan meningkat jikalau tiada yang mengklik.. dalam satu per sepuluh je mungkin, pelawat rajin klik... Jadi rajin- rajinlah bantu klik tu.. then, a click a house..
Whahhahahah~
♥PEMILIHAN BERDASARKAN BERIKUT♥
♡Penonton sasaran♡Genre blog♡Pengaruh blog♡

REPOST FROM http://nnurulaimi.blogspot.my/2016/06/extra-note-about-nuffnang.html

Blogger pun boleh jana pendapatan

Image
Bismillah dan Salam Sejahtera ~

Blogger dan Menjana Pendapatan !! Erk, ada kaitan ker?

Huhu, Alhamdulillah kira dah lama saya berkesimpung dalam blogger, kira dalam 5 tahun lebih agaknya,,

Mesti Pelik, blogger boleh jana pendapatan??


Jom lihat sini ~


Apapun, jangan lupa pasang bendalah ini  ^_^
Untuk keterangan lanjut boleh lawati { http://www.nuffnang.com.my }

#keepCALM dan keepBLOGGER ...

#Sekian

#CeritaKU CeritaMU JUA


REPOST FROM http://nnurulaimi.blogspot.my/2016/06/bismillah-dan-salam-sejahtera-blogger.html

DOA DALAM SOLAT

Image
Bismilahirahmanirahim...
Assalamualaikum w.b.t,  Hari ini saya ingin membuat sedikit perkongsian tentang pembelajaran bersama Ustaz Azizi tentang "doa di dalam solat" iaitu

BERSESUAIAN DENGAN SITUASI 
Abu Bakar telah menanyakan Nabi S.W.T  Apakah doa yang baik di baca di dalam Solat?

اللهم اني ظامت نفسي ظلما كثيرا
ولا يغفر الذنوب الا انت
فاغفرلي مغفرة من عندك
وارحمني انك انت الغفور الرحيم

Yang mana doa tersebut di baca selepas tahiyat akhir iatu sebelum salam...
--------------------------------------------------------------------------------------
Selain itu, Ustaz Azizi ada menekankan bahawa 2 tempat yang mana maqbulnya doa seseorang :-
1. SEWAKTU SUJUD  2. DOA SELEPAS TAHIYAT AKHIR SEBELUM SALAM

Waallahualam,