Thursday, 14 July 2016

Raya Skul MPi

14/07/16 || Khamis

Thank You Inviting us here.

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

Recall ♥♥♥
 Para Alumni MPI Batch 1996... 📫📪

♡Ke Majlis Hari Raya MPI Bersama Guru2 & warga MPi ♡
♥💿Bilik khas
♥Bermula 10 am

♡🌹🌹Kehadiran anda amatlah dialu alukan.. Semoga dengan kehadiran anda dapat menyerikan lagi majlis nanti. ♡

Sekian.. Salam Mahabbah dari MPI..♥♥♥

🐰¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

Alhamdulillah, Sekian Beberapa Hari Beberapa MInggu, Bulan, Tahun kita bertemu lagi..
Batch 96 Mpi, Versi 13/14..

Yup, Kami yang dulu bukan yang sekarang..
Dulu dulu .....♡ Sekaranggg ♥♥♥..

Done, Baru 2 tahun berpisah dan tak berjumpa tapi ada di antara kami dah berubah.. semakin comel lotei nah.. hahha.. Alhamdulillah.. Rezki !

Tapi aku still with my gelak tawa.  Itulah aku..

Yup, kita ketemu dan beborak dengan cikgu, gelak sakanlah kita.. suka sangat.. cikgu tanya pasal itu, pasal ini.. hikhik.

Sebelum berpisah, sempat lagi kita selfie.. buat kenangan..

Walaupun ramai lagi yang tak dapat gathering, tapi kita still happy...

Huhu ♡♡






Monday, 11 July 2016

Resepi terbaik yang tengah berpantang




Hahaha... tahun lepas aku kena take care kakak aku berpantang sebab mama masih mengerjakan umrah..

Dalam tempoh berpantang tu kan, kita digalakkan jaga betul3 pemakanan kita, laa sebab bosan dengan nasi dan ikan kering je, bila mak mertua dia datang rumah i, dia buatkan menantu dia lempeng..

Uish sedap jugak lah.. hikhik.. aku pom boleh bayangkan feeling kakak aku.. sampaikan lepas tu, muka aku dah jadi lempeng, dah kenapa? Xd lah bila kakak aku tengok je muka aku, dia sebut lempeng..

Tahun ni, akak aku sorang lagi tengah berpantang, aku dengan susah payahnya buat jugaklah lempeng..

Benda xde lah susah sangat..

Sebab bahan2 dia.

Tepung gandung.. air. Garam. Gaullan sekali jauh terlalu cair.. biar pekat sikit.. then guna lah pemangang ajaib.. hikhik..


Nah i belanja pic sikit.. huhue












Sunday, 10 July 2016

Kazen kawen

Huhu... Alhamdulillah.. Alhamdulillah.. syukur ke hadrat Illahi..
Laa 8/7/16 Alhamdulillah sepupu ku nik fazlinda & nik mohd fattah berjaya diijab qabul kan.. huhu, mesti happy sangat family dyorg, almaklum menantu pertama dalam rumah, tabarakAllah..

belanja pic satoo

Thursday, 7 July 2016

Jejalan dgn bestie

Today 7/7/16 | Khamis..
Hikhik.. kerana boring satu hal... aku terpaksa membawa diri ke mydin.. alahai tak de lah, aku nie tolong kakak beli barang kat mydin je..
Padahal pagi tu, ada je guest.. tapi mood raya rumah kawan lagi menebal..
Ahaaa.. disebabkan rindu yang menebal, aku drive jugak ke rumah aisya.. buat apa? Kan ziarah menziarahi amalan mulia..
Oh, lepas tu, aku bawak pulak aisya tu ke rumah annisah.. dalam keadaan jalanjalan agak sesak.. kita layan je.. kata orang.. pandu cermat jiwa selamat.. biar perlahan asal selamat.
Bila sampai umah annisah tu, kita selfie dan berboraklah cikit2.. seronok.. sampaikan i letih dah nak gelak.. huhu
Nah, annissah belanja pic sekeping dua.. hikhik..



duhai hati

tentang hati hati yang bahagia renovate hati tanda hati lalai hati-hati, hati hati mati

TB SHOW