Monday, 11 July 2016

Resepi terbaik yang tengah berpantang




Hahaha... tahun lepas aku kena take care kakak aku berpantang sebab mama masih mengerjakan umrah..

Dalam tempoh berpantang tu kan, kita digalakkan jaga betul3 pemakanan kita, laa sebab bosan dengan nasi dan ikan kering je, bila mak mertua dia datang rumah i, dia buatkan menantu dia lempeng..

Uish sedap jugak lah.. hikhik.. aku pom boleh bayangkan feeling kakak aku.. sampaikan lepas tu, muka aku dah jadi lempeng, dah kenapa? Xd lah bila kakak aku tengok je muka aku, dia sebut lempeng..

Tahun ni, akak aku sorang lagi tengah berpantang, aku dengan susah payahnya buat jugaklah lempeng..

Benda xde lah susah sangat..

Sebab bahan2 dia.

Tepung gandung.. air. Garam. Gaullan sekali jauh terlalu cair.. biar pekat sikit.. then guna lah pemangang ajaib.. hikhik..


Nah i belanja pic sikit.. huhue












duhai hati

tentang hati hati yang bahagia renovate hati tanda hati lalai hati-hati, hati hati mati

TB SHOW