Posts

Showing posts from January, 2017

Interview UPSI - AT35

Image
Assalamualaikum...Salam Sejahtera...

Hi, Pagi ni saya nak share laa sikit pasal Iv saya tempoh hari..


La, Alhamdulillah sebab saya dapat juga ke tahap ni..

Yup, saya dapat iv kos ijazah sarjana muda pendidikan (pendidikan islam) dengan kepujian.

Jadi, di ruangan yang kecil ni nak la saya kongsi sikit pasal hari yang berlaku..

Ya, saya kena 3 ujian..

#temuduga
#ujian bertulis
#ujian lisan..

Ujian dia memang menguji tahap apa nak kata.. Kiki..

Tapi .. Temuduga pertama bolih tahan la.. Aku antara calon terawal yang kena..

First, kalau temuduga kita tak dapat lari lagi dengan pengenalan diri.. Ni markah bonus tau.. Kena prepare siap3..

Then saya banyak kena dialog dan berbahas dengan calon sebelah.. Manakala penemuda tu hanya tengok je.. Ye, kami dapat tajuk hobi, open market dan banyak lagi..

Then kena pulak ujian lisan..

Disebabkan aku ni ambik kos pai, kena la baca Al-quran, then dia tanya la sikit pasal tajwid , kena baca hadis, teks arab dan kena bercakap bahasa arab kit, tapi mul…